top of page
Gröna böjda linjer

Vi kan skyltar!

Skyltar - viktigt, informativt och upplysande

Kika i vår webbshop med skyltar. Här hittar ni skyltar för de flesta arbetsplatser, lokaler, fordon, lager och gemensamma utrymmen.

 

Här kan du som skyddsombud beställa skyltar till er arbetsplats. 

Är ni osäker på vilken skylt ni söker och var ni ska leta, så har vi samlat lite information om varje kategori här nedan. Varje skylt går att få i flera olika storlekar och i olika material. Ni kan även klicka på varje bild efter beskrivningen, så kommer ni direkt in till den menyn i vår webbshop.

Förbudsskyltar

Precis som rubriken antyder så har vi en stor mängd förbudsskyltar. Dom kännetecknas oftast med en röd cirkel med ett vertikalt rött streck genom bilden. Det kan vara brandfara, avstängd väg, eld förbjudet eller exempelvis livsfarlig spänning. Vi har många olika varianter. Skulle du ändå inte hitta det du söker, maila till: info@skyddsombud.se

Varningsskyltar

Viktiga skyltar med viktig information. Här hittar ni en stor samling skyltar som varnar för olika typer av saker. Större delen av varningsskyltarna är gula i botten med svart text. Ofta tillsammans med en varningstriangel för att förstärka fara och göra den som ser skylten extra uppmärksam

Informationsskyltar

Rent informativa skyltar med information är allt som oftast med blå bakgrund och vit text. Det kan vara allt från att märka ut en P-plats, toalett eller utgång till information om säker hantering. Saknar du det du söker i detta standardsortiment? Kontakta oss så hjälper vi er med det ni behöver informera om på just er skylt.

Brandskyltar

Utmärkande för just brandskyltar är den klarröda skylten med vit text och vita symboler. Här hittar vi skyltar gällande Branddörr, Brandfilt, Brandlarm och riktningspilar. Här finns även tilläggsskyltar till brand- och skumsläckare. Kontakta oss om ni saknar någon skylt gällande brand.

Farliga ämnen

Från och med den 1 juni 2017 kom det nya symboler för farliga ämnen som har samma utseende i hela världen. Det känns extra tryggt när vi handlar produkter från andra länder. Vanliga platser där dessa skyltar används är på fordon som fraktar och hanterar farligt gods. 

Fordon- & Trafikskyltar

Här hittar vi bland annat påbudsskyltar, varningsskyltar och informationsskyltar. Vi har samlat skyltar som vi ofta ser i samband med fordon och trafik. Det kan gälla utfarter, parkeringsanvisningar, förbud eller flera typer av fordonsvarningar. Saknar ni någon variant, kontakta oss för mer information.

Nödskyltar

Skyltar i denna kategori känns extra viktig. Att snabbt hitta hjärtstartare, akutväska, första hjälpen-kit eller knapp för nödstopp, kan vara livsavgörande. Dessa nödskyltar kännetecknas av en grön bakgrund med vit text. Har ni viktiga produkter som kan rädda liv på er arbetsplats, se till att dom är utmärkta korrekt med dessa viktiga skyltar!

Påbudsskyltar

Blå cirkel med tydligt motiv i vitt och ofta ihop med en påbudstext. Så kännetecknas oftast påbudsskyltar. Krav på hörselskydd, ögonskydd, skyddsskor eller andningsskydd är vanliga skyltar i denna kategori. Saknar ni någon variant till er arbetsplats? Kontakta oss för mer information.

Utrymningsskyltar

Hitta snabbaste vägen ut vid brand eller annan fara kan vara livsavgörande och rädda livet på någon. Det är därför viktigt att tydligt märka var närmaste utgång finns. I en lugn situation kan det vara lätt att hitta ut ur en lokal, men man handlar inte alltid rationellt när man utsätts för stress och panik. Det är då extra viktigt att tänka över placering och utformning av dessa skyltar. Har ni rätt skyltar och bra placering på er arbetsplats? Kontakta oss för mer information.

bottom of page